Kotva
Nepřehlédněte
RESCUE®: první pomoc, podpora a záchrana ve všech krizových situacích
5.1.2023

Leták

Mapa webu
A
A
A

Feng shui


Feng – Shui je staré čínské učení, které se zabývá umístěním a orientací domova, rozmístěním nábytku, použitím barev a materiálů, uměleckých děl a doplňků na vytvoření harmonického okolí. V překladu tato dvě slova znamenají vítr a voda. Jindy jsou překládána jako frazém znamenající „dokonalé umístění“.

Feng – Shui je jedna z mála metod, která nám

zvenčí pomáhá udělat změny uvnitř.

 

Klasické Feng – Shui klade největší důraz na úpravu okolí, čímž se vytváří prostor k volnému proudění energie. Pracuje se schématem Pa - kua, které rozděluje prostor do oblastí – kua – jako jsou kariéra, bohatství, vztahy, moudrost apod.

Ačkoliv můžete mít pocit, že o Feng – Shui nevíte vůbec nic, už jen vstupem do místnosti pociťujete energii prostoru – zaznamenáte příjemné či nepříjemné vibraceŽivotní síla vesmíru – energie čchi – je vyjádřena barvou, tvarem, strukturou, zvukem nebo materiálem každého objektu, osoby, okolního světa vůbec. Životní energie je přítomna v každé bytosti, věci i místě a má přímý dopad na naši fyzickou, psychickou i duševní kondici. Podoba každého prostředí určuje kvalitu a stupeň energie. Buď je tato energie prostředím podporována (dobíjena) nebo vyčerpávána.

Cílem Feng – Shui je vylepšení a zvýšení energie kolem nás, což má za následek i vyburcování naší vlastní energie.